WZC sleept punt binnen, door gelijk te spelen thuis tegen vv SVI.

11-02-2017

Het was glibberen en glijden op Monnikenbos tijdens de eerste 20 minuten. Als de scheidsrechter er niet om vraagt zou ik gewoon afwachten met schoonvegen van het veld” waren de wijze woorden van Jos Bredenhoff zittend naast de reporter in de Zegelstudio. Terwijl het veld om half twee nog prachtig mooi groen was, nam onze onderhoudsploeg de lovende woorden in ontvangst voor het schoonmaken van het veld de afgelopen periode. De selecties zijn er blij mee want fit ogen de voetballers van WZC wel. Alle lof dus voor WZC!

Het veldoverwicht voor SVI was aanvankelijk te zien aan de groene baan aan de ijsbaanzijde van het hoofdveld. Daar was SVI het gevaarlijkst voor rust. Maar ook WZC had haar momentjes. In de vierde minuut schoot Robin de Gruyter op doel maar keeper Remco van der Weg schoof de bal ternauwernood naast. In de 18e minuut liepen twee SVI spelers elkaar in de weg anders was het geheid 0-1 geworden. Zelfs Wouter ten Pas haalde de bal van de lijn af na de derde rebound! De voortzetting van de verdedigende actie was ook nog goed want aan de andere kant was het wel raak. Everhard Stoffer werd vrij voor de goal gezet door De Gruyter en faalde niet, 1-0 voor WZC! In de 20e minuut de beste kans voor SVI toen Maurizzio Parrella soleerde door de verdediging van de blauwwitten en schoof de bal via de paal naast het doel van Wolter Bos.Op slag van rust kreeg WZC nog twee mogelijkheden door de onverzettelijkheid van de ploeg. De veldverwarming kon wel weer uit, want de sneeuw was niet in het nadeel van de WZC. Na 45 minuten spelen was het veld weer helemaal groen en gingen de acteurs rusten bij een 1-0 ruststand.

De gekleurde bal werd verruild door de originele. WZC drukte door en Stoffer kreeg weer een kans. Die werd goed verdedigd en zoals in de eerste helft ging de bal nu goed diep op spits Twan Zuidmeer en die rondde beheerst af en tekende voor de 1-1. SVI schakelde nog een tandje bij maar het leek gevaarlijker dan het was. In de 64e minuut ging Sinan-Can Cumert ging achter de bal staan maar zijn naam is mooier dan het schot was. De bal verdween richting de Ossenkamp. Toch drong SVI verder aan en leek zich niet neer te leggen bij een puntendeling. In de 75e minuut ging de reservebal naar de kant en kwam de Van-der-Wal-afbouw-bal weer binnen de lijnen. Goed gezien Wolter! Bram Roskam plukte de bal nadien van de voet van de keeper maar helaas ging het leer achter. Een scrimmage voor het SVI doel werd beëindigd met een wilde baltrap buiten het veld. Hier aan zag je dat de gasten het ook niet echt wisten en blij waren zonder verlies. Zoals Wilmer Rorije zich in de 90e minuut in de baan van het schot gooide zo verdiend was het puntje eigenlijk ook wel. Uit verloren met 4-0 maar thuis gelijk. Het verschil zat hem in de handschoenen en lange broeken. Bij de blauwwitten worden die in de winter gedragen bij de Molentocht en niet tijdens de wedstrijd. Dan spelen ze met opgestroopte mouwen. Eindstand 1-1.