Wissel promoveert naar vierde klas KNVB

12-06-2016

SV Wissel promoveert voor het eerst in zijn 63-jarig bestaan naar de vierde klas van de KNVB. nadat eerder thuis met 4-0  was gewonnen werd het in Zutphen 4-6. dat gebeurde in een spectaculaire wedstrijd met drie rode en een handvol gele kaarten.

Wissel begon goed. Binnen een kwartier leidde het met 0-2 door doelpunten van aanvoerder Bas Chaigneau en Kees van Laar. In de laatste tien minuten voor rust ging het ineens volslagen mis bij de bezoekers die door treffers van  Joshua Pal, Pascal de Krosse en Mhemet Uludag (2 x) op een 4-2 achterstand werden gezet. Ook na rust overheerste Zutphen.

Geheel uit het niets echter werkte verdediger Mathijs Hermsen een voorzet van Niels Opschoor in eigen doel. Toen knapte ver iets in het verzet van de thuisclub. Door domme overtredingen liep het tegen drie rode kaarten op. na een kort periode van afkoeling trok Wissel de winst over de streep met doelpunten van Michael Schakelaar en Niels Opschoor (2x). Bij Wissel ontbraken vijf basisspelers. Medt die er weer bij ziet trainer Arnold Cornelisse het volgend seizoen wel zitten op een hoger niveau.