Wissel fortuinlijk winnaar van kelderderby.

06-11-2017

Wissel verslaat in de laagste regionen van het zondagvoetbal buurman Emst met 2-1. Het krijgt daarmee teveel, want na een flonkerend begin met een schitterende treffer van Remco van Huffelen voordat de secondewijzer rond is, valt het vooral in de tweede helft sterk terug. Emst is onder Harrie de Graaf uitgegroeid tot een karakterploeg die negentig minuten gaan met de banaan als credo heeft. Wissel legt het fysiek af.

Direct na de hervatting bezorgt Rik van Mourik Emst de gelijkmaker als hij fraai voorbereidend werk van de pas 16-jarige Lucas de Jong naar waarde schat. Wissel heeft de hulp van de lat nodig om erger te voorkomen. De wedstrijd wordt ontsierd door vele overtredingen waar scheidsrechter Peters onvoldoende tegen optreedt. Hij kan met zijn zwakke conditie het spel niet volgen, laat veel toe. Emst is ook na het wegzenden van Wouter van Amersfoort de meest aanvallende ploeg. In de slotfase bezorgt veteraan Raoul Hanekamp Wissel de drie punten. Hij haalt van buiten het strafschopgebied doeltreffend uit door de bal onder de keeper door in de verste hoek te schieten.