Wim de Vries neemt sportieve revanche.

02-12-2017

Hij zat drie kwartier knarsetandend op de bank, spits Wim de Vries van ESC. En dat uitgerekend in de wedstrijd om het kampioenschap van de gemeente Elburg tegen het favoriete DSV’61 uit Doornspijk.

Door een blessure van Bert Kan Kragt mocht ie na rust van trainer Remon Schoonhoven komen opdraven. Getergd als ie was kopte hij  na 67 minuten de winnende goal binnen. Gevolgd door nog een tweede die arbiter Geuvels ontging. In Elburg geen doellijnapparatuur….Het werd een matig duel, waarin heel weinig uitgespeelde kansen. Voor rust had DSV er een paar. De zwoegende aanvoerder Jan van Norel testte doelman Martin van de Gaag, die het deze middag mocht proberen. Hij zal straks een leuke herinnering meenemen op wereldreis.

Wim de Vries deed zijn ploeg schade aan met twee gele kaarten in een voorlaatst duel. Aangezien het daarna voorin redelijk goed ging liet Schoonhoven de elf staan. Met inbegrip van die andere De Vries, Marco, die voor het oog van zijn Schotse vriendin en schoonfamilie nog een keer de paal testte. Hij stapt binnenkort in het huwelijksbootje en krijgt in Schotland zijn elftal op bezoek, al dan niet in kilt. DSV’61 kreeg na rust te maken met een tegenstander die aanvallende aspiraties koesterde, kwam er minder vaak uit en dwong te weinig af. Daarmee werd de grote kans op aansluiting met de kopgroep verspeeld. ESC daarentegen maakte zich los van de bedreigde zone.

Verslag Dick van der Veen.

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024