WHC bekert verder in de volgend ronde, na de 3-0 overwinning op Vios Vaassen

27-08-2016

Door een klinkende 3-0 overwinning op tweedeklasser VIOS Vaassen heeft WHC zich moeiteloos geplaatst voor de volgende bekerronde. Met de komst van trainer Wiljan Mossing Holsteyn en een handvol nieuwe spelers waait er een frisse wind door de ploeg. Vooral de vier van Meppel overgekomen spelers geven de ploeg meerwaarde. De trainer heeft gelijk maar de sturing binnen de lijnen aan twee van hen overgegeven: de boomlange Vincent Oosterkamp, rots in de branding, draagt de aanvoerdersband en Robert Schonewille is zijn plaatsvervanger.

De gretigheid spatte er van af in de beginfase. Enkele opgelegde mogelijkheden bleven onbenut en dat noemt de trainer een verbeterpunt. het werd toch voor rust nog 2-0. Eerst verzilverde Oosterkamp een vrije trap met een weergaloze schuiver in de kruising; daarna verlengde Carlos Lopez Macedo een splijtende pass van Lars Dunnik. WHC kwam achterin niet een keer in gevaar. Het werd uiteindelijk 3-0 door de van Zwolle overgekomen spits Maikel van der Wijk.

WHC kan terugkijken op een prima voorbereiding met toernooiwinst en een serie positieve oefenduels. Wat het waard is zal de komende maanden moeten blijken. ,,Deze eerste klas is hoofdklas gelijkwaardig”, zegt Mossing Holsteyn. 

Tekst Dick van der Veen.
Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024