VSCO’61 verslaat ’t Harde opnieuw.

04-02-2017

Net als in het begin van de competitie behaalde VSCO’61 thuis op De Heughte een royale overwinning op ’t Harde. Na een 1-0 rustand werd het uiteindelijk 3-0. ’t Harde bood in de eerste helft goede tegenstand, trof na luttele seconden de paal maar kwam er daarna aanvallend nog slechts sporadisch aan te pas. De thuisclub heeft enkele mensen die dat belangrijke onderdeel van het spel beter beheersen.

In de 22ste minuut werd Bram van de Worp, met voorsprong de beste speler van ’t Harde, onreglementair binnen het strafschop onderuit gehaald. Scheidsrechter4 Drenth uit Wierden zag er niets in. Hij liet zien dat de hervatting van de competitie hem moeite kostte al werden de twijfelachtige beslissingen over beide ploegen verdeeld. Na een half uur kwam VSCO uit het niets aan de leiding. Twee verdedigers reageerden niet op een ingooi, Melle van der Velde kopte door op  Martijn Pluim en die was de jonge doelman Davey Visch te vlug af.

In de tweede helft was topscorer Van der velde zelf twee keer succesvol. ’t Harde miste de kracht om nog eens vol druk te zetten. Een mooie reeks werd daardoor afgebroken. VSCO’61 heeft met vier punten voorsprong op de naaste concurrent de tweede periode voor het oprapen.