VEVO promoveert naar de derde klasse door in Veessen in de verlenging met 5-3 van VCA te winnen.

04-06-2016

VEVO zegevierde in een spectaculaire duel met 5-3 over VCA uit Sint Agatha en promoveerde daardoor voor het eerst in de 65-jarige clubhistorie naar de derde klas van het zaterdagvoetbal. De 1-2 winst in Noord Brabant verdampte in Veessen door een 2-3 nederlaag in de reguliere speeltijd. 

Jeroen Bronsink maakte tot twee keer toe een achterstand door twee fraaie treffers van Jordi Toonen ongedaan. Een 2-2 zou voldoende zijn geweest voor promotie maar in de slotminuten stond doelman Rik van Putten bij een hoekschop als aan de grond genageld waardoor Stijn Verdijk zo vrij als een vogeltje binnen kon koppen. VCA liep toen al op het tandvlees. 

VEVO maakte in de verlenging goed wat het in de reguliere speeltijd verzuimde. Met twee doelpunten van Wesley Toorn en een derde doelpunt van Bronsink werden de Brabanders veroordeeld tot degradatie naar de vierde klas, waaruit VEVO na drie vergeefse aanzetten eindelijk ontsnapte. De vreugde aan de boorden van de IJssel kende geen grenzen.  Opmerkelijk dat aan deze kant van de  bult Oene, WZC en VEVO successen boeken en aan de andere kant Nunspeet en DSV’61 ze laten liggen.

Verslag Dick van de Veen.
Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024