sv Longa'30 klopt vv Nunspeet in bekerduel.

25-02-2017

Daar waar VSCO’61 zich via een formidabele overwinning op Bemmel voor de achtste finales van de KNVB beker plaatst, gaat Nunspeet thuis tegen Longa’30 hard onderuit. De ploeg uit Lichtenvoorde staat  een na laatste in de eerste klas zondag, Bemmel is in diezelfde klas juist titelfavoriet.

Nunspeet begint ongeïnspireerd maar komt schadevrij door het eerste kwartier. Daarna neemt het ‘t commando over. Twee vrije trappen van Mailkel Lange leveren nog net niets op maar als in de 25ste minuut de keeper en een verdediger elkaar in de weg lopen profiteert de van Elspeet overgekomen Emiel Goud vlekkeloos: 1-0. Het wachten is op uitbreiding van de voorsprong. Dat gebeurt niet. En dan voltrekt zich in de 38ste minuut het onheil.

Eerst verkijkt doelman Mark van Asselt zich op een inzet van Boet Kemperman; in dezelfde minuut waait een verre trap van verdediger  Dick Harmelink onhoudbaar binnen. Daarna vervalt Nunspeet in apathie. Het komt niet meer aan het niveau van de competitie, mist ook een aantal sterkhouders maar het is geen excuus voor de schamele vertoning. Als na rust invaller Thomas Kerperein de derde treffer voor Longa scoort is het bekersprookje over. Nunspeet’s dadendrang krijgt met een dubbele wissel nog wat reliëf. Dan is het de pechduivel di de aansluiting voorkomt.