Heerde pas laat bij de les tegen Holten

29-05-2016

Heerde sloot het eerste promotie-degradatieduel tegen Holten af met een 2-2 resultaat. Het maakte in de slotfase een 0-2 achterstand ongedaan. De thuisclub had het betere van het spel,maar sprong net als in de competitie slordig om met een veelheid aan kansen. Vooral; Roel Smit was een voortdurende plaaggeest voor de Holtense verdediging. Zijn acties kregen geen vervolg.

Toen Bas Tuitert in de 44ste minuut een fout in de Heerder verdediging afschafte en direct na rust Frank Marsman volledig ongehinderd de 0-2 binnen kopte dreigde een catastrofale middag voor de geelzwarten. In het restant van de wedstrijd kwam Holten er niet meer aan te pas. Het mocht een klein wonder heten dat het bij twee gelijkmakende doelpunten van Dijkgraaf en Bekamp bleef en die werden ook nog pas in de slotfase gescoord.

Zondag in Holten wordt de vraag beantwoord of Heerde ook volgend seizoen in de derde klasse mag uitkomen.