Geen revanche voor OWIOS in Oldebroek.

18-11-2017

VSCO’61 buigt na rust een 2-1 achterstand om in een 2-3 overwinning. Het sleept daarmee drie kostbare punten weg van sportpark Bovenmolen waar OWIOS minuten lang verdwaasd achter blijft.

Een wedstrijd die geen winnaar op had mogen leveren. Daar hebben ze in Oosterwolde lak aan. Wedstrijden in Oldebroek halen in VSCO het beste naar boven. Niet bij de supporters trouwens die in de nacht voor het duel de grasmat vernielen om er een grote V in te ploegen. Voor OWIOS een sein om die V te karakteriseren als één van Verlies, maar dan wel voor de bezoekers. Het immense vuurwerk vooraf krijgt op het veld een vervolg, zonder dat het ontspoort. De spelers hebben ontzag voor elkaar en scheidsrechter Visser is er de man naar om dat allemaal in goede banen te leiden. Daar is geen zak vol gele kaarten voor nodig. OWIOS lijkt te slagen in de opzet.. Hendrik Uitslag glipt op rechts langs zijn tegenstanders en schuift de bal onhoudbaar in de verre hoek: 1-0. Het antwoord komt als zo vaak van de boomlange spits Rinse van der Velde die met een prachtige diagoale kopbal de balans in evenwicht brengt. In blessuretijd kopt verdediger Hendri Nagelhout een corner binnen waardoor de thee OWIOS beter smaakt: 1-1.

Na rust komt de vechtmachine VSCO op volle toeren. De Oldebroekse defensie geeft niets weg. En als de thuisclub het commando overneemt en er kansen ontstaan lijkt het kwartje voor de thuisclub de goede kant op te vallen. Dat is tegen de zin van Dominique van de Grift die met een streep van afstand de bal in de kruising jaagt: 2-2. In de slotfase wordt frontsoldaat Bart Schoonhoven door trainer Bulent Bakar ingebracht. Die maakt zijn status volledig waar door ver in blessuretijd de winnende voor VSCO binnen te schieten: 2-3.