ESC ziet inzet niet beloond

06-11-2016

ESC moest in het belangrijke duel tegen Teuge de winst met 1-2 aan de gasten laten. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven. ESC heeft de nederlaag vooral te danken aan een uiterst zwakke start. Het gaf Teuge alle ruimte voor een offensief dat al in de derde minuut tot resultaat leidde door een geplaatste lob van Mike Drost. Daarna nam ESC het commando over.

Het drong de tegenstander ver terug. De Vries, anders trefzeker, kwam er nu koppend niet aan te pas, een verdienste ook van doelman Joost Veldwijk. In de tweede helft pakte ESC de opponent bij de keel, kreeg goede mogelijkheden waarvan er slechts één door invaller Bert-Jan Kragt werd benut. ESC joeg op de winst, maar kreeg het lid op de neus toen de behendige snelle spits Joey de Croon een counter bekwaam afrondde. In de slotfase stond misfortuin de alleszins verdiende gelijkmaker in de weg.