ElburgerSC wint gemeentelijke derby tegen DSV'61 met 1-0

28-01-2017

De gemeentelijke derby tussen Elburg en Doornspijk kende veel spektakel, opstootjes en strijd maar een niet al te best niveau. De best voetballende ploeg was DSV maar ESC ging toch met de drie punten aan de haal door een treffer van Raoul Jesserun in de 9e minuut.

De eerste 20 minuten was een feller spelend ESC in de meeste duels de winnaar. Van daaruit gezien was de 1 – 0 voorsprong terecht. Bij een aanval over rechts kon Maikel Visch de voorzet niet verhinderen waarna Jesserun zo vrij als een vogel(!) raak kopte. Dit was trouwens een van de weinig goed lopende ESC-aanvallen deze middag.

DSV was het meest in balbezit, conditioneel ook sterker maar echt veel lastig werk bezorgden de spelers van DSV doelman Van der Gaag niet. Wel was dezelfde Van der Gaag een keer kansloos op een goed schot van Martijn Lieferink, maar toen kwam de lat hem te hulp. In een langzaam tempo  en met lange halen naar voren en over de zijlijnen bereikte ESC het eindsignaal van scheidsrechter Te Velde die weinig tijd bijtelde.
Door de nederlaag blijft DSV op 24 punten staan en ziet zij het gat met koploper VSCO oplopen naar 8 punten. Met nog 12 wedstrijden te gaan niet onmogelijk, maar wel zwaar.