DSV’61 kan seizoen niet bekronen in Hulshorst 17-05-2016

19-05-2016

In de competitie geeft DSV’61 AGOVV twee keer billenkoek. Dat lukt niet in de beslissingswedstrijd tussen de beide kemphanen om het kampioenschap van de derde klas B. De formatie uit Apeldoorn trekt met 3-0 aan het langste eind. Daar is niets op af te dingen.

De blessuregolf die DSV in de tweede helft overspoeld zorgt er voor dat een riante voorsprong teniet gaat. Als het uiteindeliijk met hangen en wurgen toch nog op een nek aan nek gevecht uitdraait zijn die blessures uiteindelijk doorslaggevend.

In de warming up moet een van de sterkhouders, Martijn Lieferink afhaken. Na amper tien minuten gaat Gerhard Lokhorst geblesseerd naar de kant. Trainer Jan de Ruiter moet diverse spelers op ‘vreemde’ posities zetten om balans in het elftal te houden. Johan Westerink moet ver terug en dat doet veel geweld aan de vuurkracht.

Stefan Bakker haalt geen moment zijn normale vorm. Als hij na rust zo maar de bal in de voeten van een tegenstander schuift benut een van de uitblinkende spitsen Lats Hoekman dat buitenkansje. Daarmee is de wedstrijd gespeeld. AGOVV leidt op dat moment met 2-0. In de eerste helft is het Yuri Brentjens die de Doornspijkse sluitpost verrast, waardoor AGOVV met een verdiende voorsprong de rust is ingegaan. Dat het uiteindelijk nog 3-0 wordt door dezelfde Brentjens doet er niet zoveel meer toe. Het Doornspijkse verzet is dan al gebroken.

Teveel spelers blijven onder hun normale niveau. Zo niet aanvoerder Jan van Norel, die het uitstellen van een reis naar Boedapest niet beloond ziet. Hij zal ongetwijfeld woensdagmorgen met een katterig gevoel in het vliegtuig plaats nemen. De inspanningspsycholoog van Vitesse weet dat het heel moeilijk zal zijn  om de ploeg nog op te laden voor de nacompetitie, daar waar zeker is dat dan de blessures niet geheeld zijn. ,,Het was net niet”,is zijn conclusie als hij sportief de tegenstander feliciteert.