Derby op sportpark Mulderssingel tussen WHC en vv Nunspeet levert WHC drie belangrijke punten op

10-12-2016

Door het thuisduel met 1-0 te winnen zet WHC Nunspeet op zeven punten achterstand. Daarmee neemt het tevens revanche voor de nederlaag in het bekertoernooi drie weken geleden.

Een overwinning waarop niets valt af te dienen. Nunspeet komt er in de eerste helft niet aan te pas. Het heeft alle geluk dat de spitsen van WHC de ene na de andere droomkans verprutsen. Er moet een strafschop aan te pas komen om de Wezepers aan de leiding te brengen.

Die ontstaat als Spoelstra volgens arbiter Mesbah de bal met de hand beroert. Aanvoerder Vincent Oosterkamp maakte er een gewoonte van om die feilloos binnen te schieten. Inmiddels al vijftien (!) oprij. In de tweede helft heeft Nunspeet iets meer van het spel. Het slaag er echter niet in om de hechte Wezeper defensie in moeilijkheden te brengen. WHC krijgt in de slotfase opnieuw goede mogelijkheden maar die ene ‘pingel’ is ook voldoende voor drie  kostbare punten.