Classic Racedemo 2017 Broeklanden Elburg.

08-07-2017

Op zaterdag 8 juli is het  industrieterrein Broeklanden opnieuw omgetoverd tot een motorrace circuit. Alle deelnemers bereden motoren van ten minste 25 jaar oud in verschillende klassen. Zowel solomotoren als ook de immer spectaculaire zijspannen kwamen aan bod.  Het is de bedoeling dat dit weer een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden in Elburg. De organisatie van dit evenement werdt verzorgd door BOT motorsport.

BOT Motorsport, staat voor Back On Track Motorsport, bestaat sinds vorig jaar en is aangesloten bij de KNMV.BOT Motorsport heeft zich o.a. als doel gesteld om met het organiseren van classic race demonstaties, een beeld te geven over de klassieke motorsport in de periode tussen de Tweede Wereldoorlog en de tachtiger jaren. In die tijd groeide de motorsport uit tot een fenomeen met in Nederland vooral vele wedstrijden op stratencircuits die erg geliefd waren bij rijders en publiek.                                                                                                                                                        

Vele liefhebbers koesteren die glorietijd en ook beschikken vele rijders nog over prachtige machines en fotomateriaal uit die tijd. Men reed op klassieke machines die door de rijders gekoesterd worden met het doel om het publiek te laten genieten van een rijdend motormuseum, waarbij niet de snelheid maar de gezelligheid hoog in het vaandel staat. BOT Motorsport verzorgt demonstraties met deze motoren bij evenementen verspreid over heel Nederland, vaak als jaarlijks terugkerend evenement. 

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024