30-04-2016 DSV'61 loopt over koploper AGOVV heen en wint met 4-1 in Doornspijk.

30-04-2016

DSV heeft er in een spannende en zeker de tweede helft fraaie wedstrijd geen twijfel over laten bestaan, dat ze nog volop geloven in de titel. Met een duidelijke 4 – 1 werd concurrent AGOVV met de staart tussen de benen huiswaarts gestuurd.

De belangen waren groot deze wedstrijd, zodanig groot dat de KNVB besloot tot een neutraal arbitrair trio. Toch kreeg die neutrale assistent-scheidsrechter in de 31e minuut vrijwel alle DSV-ers over zich heen, toen hij niet vlagde voor buitenspel bij een aanval waaruit Brentjens de 0 – 1 liet aantekenen. Scheidsrechter Letschert negeerde de protesten van o.a.  Martijn Lieferink die geel ontving en de wedstrijd tegen Hulshorst geschorst is.

De eerste treffer van de oranjehemden in de 56e minuut gaf daarentegen veel AGOVV-ers reden tot protest. Een overtreding na een corner werd door de scheidsrechter bestraft met een penalty. Hier wist Johan Westerink wel raad mee: 1 – 1 .

DSV drukte goed door en zag dat beloond met een treffer van Hofmeijer in de 63e minuut, toen hij een zeer fraaie aanval en  een even mooie voorzet van Gerhard Lokhorst doeltreffend raak kopte.

Hierna brak een periode aan waar DSV het even moeilijk had met de ploeg uit Apeldoorn, maar ze gaven weinig weg en hielden stand. In de 81e minuut won Alfred Hofmeijer op basis van karakter een aantal duels binnen het doelgebied en scoorde de 3 – 1 .

Met de treffer van Martijn Lieferink in de 84e minuut ontplofte sportpark De Haere: de wedstrijd die gewonnen moest worden, werd ook gewonnen!