2de Klasse oost - sv 't Harde - Owios

20-02-2016

Owios wint van sv t'Harde

Door sv ’t Harde met 2-1 te verslaan heeft OWIOS haar 3e opeenvolgende overwinning behaald na de winterstop en sluipt nu richting de subtop. Het venijn van de wedstrijd zat hem in de beginfase met alle doelpunten, maar naar mate het weer gedurende de wedstrijd slechter werd, daalde ook het spelbeeld. Uiteindelijk was OWIOS blij dat het 3 punten kon bijschrijven aan haar totaal.

De wedstrijd ging voortvarend van start. In de 2e minuut kwam OWIOS reeds op een voorsprong. Een pass van William van den Hul viel over de verdediging heen en Cornell Balk maakte alleen voor keeper Jim van der Wijk geen fout 0-1. In de periode dat Patrick Mensink uitviel met een blessure en OWIOS met 10 man stond, viel na een kwartier de 1-1. Een vrije trap van sv ’t Harde werd door Henk Elskamp aangeraakt en de bal viel in het doel. Enkele minuten later nam OWIOS alweer de leiding. Een afgeslagen cornerbal werd gedrukt op de pantoffel genomen door Hendrik Uitslag en de bal viel in de rechter benedenhoek 1-2. Enkele minuten later kroop OWIOS door het oog van de naald. Via een bekeken steekpass kwam Arnoud Kamerbeek alleen voor het OWIOS-doel, maar zijn schot verdween naast het doel. Vlak voor rust kwam bij een uitbraak centrale verdediger Hendri Nagelhout mee naar voren en ontving de bal geheel vrijstaand voor keeper Jim van der Wijk. Maar veel te nochalant werd de ingeschoten. Even later had Cornell Balk nog een beste mogelijkheid, maar zijn inzet kon simpel opgeraapt worden door de keeper.

In de tweede helft, waar wind en regen spelers en toeschouwers geselden, drong sv ’t Harde meer en meer aan, zonder dat het echt kansen creëerde of dat OWIOS kansen weggaf. De uitbraken van OWIOS hadden zeer gevaarlijk kunnen zijn, maar de nauwkeurigheid van de passes lieten veel te wensen over. Hierdoor bleef het tot het eind toe spannend, want de bal zou een keer verkeerd kunnen vallen. De beste kans voor OWIOS was voor Erik van Haagen met een schot vanaf de 16 recht in de handen van keeper Jim van der Wijk. De beste kans voor sv ’t Harde was een kopbal van Kevin van Renselaar waar keeper Chris van de Poll goed zijn doel verkleinde. Na 90 minuten was het OWIOS-kamp blij met de overwinning en bij sv ’t Harde berusting dat men in deze competitie wederom geen punt ontving waar men recht op had. Bij OWIOS zal het iedereen een zorg zijn, want ook deze overwinning leverde weer 3 punten op en neemt OWIOS afstand van de onderste plaatsen en sluipt richting de subtop.