23-04-2016 Voetbal derby vv Hattem - SEH in Hattem

24-04-2016

SEH heeft in en tegen Hattem een zeer belangrijke overwinning geboekt. Op Sportpark Achterveen waren de blauwwitten in een voetballend technisch gezien zeer pover duel met 0-1 te sterk voor de thuisploeg.

Vooraf was het puzzelen geblazen voor trainer Goosensen, die voor de wedstrijd ook nog eens Van der Steege zag afhaken wegens te grote problemen aan de hamstring. Desalniettemin wist een aangepast SEH zich in het eerste bedrijf prima te weren tegen Hattem, dat zoals zo vaak dit seizoen moeite had met het maken van het spel.

SEH maakte maar al te graag gebruik van het voetballende onvermogen van de thuisploeg, zakte gegroepeerd in en liet in de opbouw de backs van de thuisploeg vrij. Zelden wist de thuisploeg gevaarlijk te worden via deze speelwijze, terwijl SEH in de eerste helft via Veldhuis uit een indirecte vrije trap het dichtst bij de openingstreffer was.

Na de thee kabbelde het duel voort, op een overigens prima grasmat, en leek het duel af te stevenen op een doelpuntloze remise. Tot dat een kwartier voor tijd IJzerman van achteruit met een bekeken bal Barneveld lanceerde, die oog in oog met Sok geen fout maakte: 0-1.

In de slotfase die volgde voerde Hattem de druk wel op, maar bleef SEH eigenlijk simpel overeind. Of Hattem koos te snel voor de lange bal die telkenmale een eenvoudige prooi was voor de SEH defensie, of doelman Tijssen stond op de juiste plek.

Na 9 minuten blessuretijd vond arbiter Marsman het welletjes en kon SEH drie zeer belangrijke punten toevoegen aan het seizoentotaal. Dankzij de overwinning komt SEH in de rangschikking op gelijke hoogte met thuisploeg Hattem.