Ondanks verlies tegen vv Zeewolde pakt Owios nog de periode titel en speeld als nog nacompetietie.

26-05-2024

In de laatste competitieronde heeft OWIOS zich geplaatst voor de nacompetitie ondanks een 0-1 nederlaag tegen kampioen Zeewolde. Luuk Struik van sv ’t Harde schoot OWIOS in blessuretijd naar de nacompetitie. Door dit doelpunt heeft OWIOS een beter doelsaldo dan VIOS en speelt het volgende week in de eerste ronde van de nacompetitie tegen 2eklasser IJVV.

Voor slechts 4 ploegen was er in deze laatste competitieronde niets meer te behalen. In de meeste wedstrijden moest er nog een beslissing vallen voor 10 ploegen voor degradatie, nacompetitie of om zich veilig te spelen. Dit zorgde ervoor dat velen de tussenstanden bij de overige wedstrijden volgden. OWIOS was afhankelijk van de resultaten op de andere velden om een periode over te kunnen nemen en moest er zelf voor zorgen om minimaal derde te blijven op de ranglijst. Een gelijkspel was hier voldoende voor. Met maar liefst 7 afwezigen begon OWIOS gehavend aan de wedstrijd tegen de kampioen. Zeewolde was de bovenliggende partij, maar zonder tot kansen te komen. Met afstandsschoten probeerden beide ploegen de doelmannen onder vuur te nemen. Een ingestudeerde lage corner van Zeewolde kon door Mike Bastiaan van de lijn gehaald worden. Na een half uur kwam OWIOS dichter bij het doel van Zeewolde. Gerdo van ’t Hul onderschepte de bal een speelde door op Joey Mensink, maar zijn schot ging recht op doelman Martin van Barneveld af. Een vrije trap van dezelfde Mensink werd onder de lat vandaan getikt. Even later werd de bal op het middenveld onderschept en werd Cornell Balk in stelling gebracht. Hij tikte de bal langs de uitkomende doelman Van Barneveld, maar een verdediger van Zeewolde was net op tijd terug om met een sliding een doelpunt te voorkomen. Vlak voor rust won Mike Bastiaan op het middenveld het duel en speelde gelijk Joey Mensink aan en met een pass op Cornell Balk lag de weg vrij. Verdediger Enno van Keulen trok aan de noodrem en kon onverbiddelijk van scheidsrechter Akkus naar de kleedkamer.

Na rust ging de strijd gelijk op en was niet te zien dat Zeewolde met 10 man speelde. OWIOS heeft nog enkele mogelijkheden. Nadat Cornell Balk de achterlijn haalt en teruglegt op Erik van Haagen schiet hij over het doel. Langzaam krijgt Zeewolde meer de controle over de wedstrijd en lijkt het op een gelijkspel af te stevenen. Tien minuten voor tijd is het echter Niels van Moolenbroek die vanaf ruim 20 meter maar eens uithaalt. Zijn schot dwarrelt onder de lat achter doelman Ponstein. Met deze achterstand en de tussenstanden op de andere velden lijkt OWIOS naast een periode te grijpen. In de laatste tien minuten probeert OWIOS nog de gelijkmaker te forceren. Iwan van Norel, die zijn debuut maakte, kwam net een teenlengte tekort om de voorzet van Levi Dickhof tot doelpunt te promoveren. In blessuretijd schreeuwt heel Oldebroek nog om een strafschop, maar de goed fluitende scheidsrechter Akkus wuift dit weg. Ondanks alle inzet kon OWIOS de gelijkmaker niet op het scorebord zetten. Na het laatste fluitsignaal is het wachten op de andere uitslagen. Gejuich steekt op indien bekend wordt dat spits Luuk Struik ver in blessuretijd de eretreffer maakt voor sv ’t Harde tegen VIOS. Hierdoor komt OWIOS op een doelsaldo van +6 en VIOS op +5. Nadat de wedstrijd VIOS – sv ’t Harde is afgelopen was het wachten op de einduitslag van Zwolsche Boys tegen ZAC. Zwolsche Boys stond met 3-2 voor en moest winnen. Tien minuten na afloop van de wedstrijd waren de uitslagen bekend en plaatste OWIOS zich voor de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Hierdoor is het afscheid van Erik van Haagen en Gerdo van ’t Hul met nog minimaal een week uitgesteld.

In de nacompetitie strijden 18 ploegen om 2 plaatsen in de 2e klasse. Zaterdag 1 juni speelt OWIOS de 2eronde van deze nacompetitie tegen 2e klasser IJVV in IJsselmuiden. De winnaar gaat door naar de 3e ronde en de verliezer speelt komend seizoen in de 3e klasse.