Duizenden toeschouwers genieten van finale Dutch Masters of Motorcross 2023 in Oldebroek

06-07-2023

Op maandag 29 mei waren er duizenden toeschouwers aanwezig op circuit De Bargen bij de finale van de Dutch Masters of Motocross. Voordat het zover was opende burgermeester Tanja Haseloop-Amsing van de gemeente Oldebroek dit prachtige motorcrossevenement. Zij gaf aan trots te zijn op het bestuur van de Stichting circuit Oldebroek, maar ook op alle vrijwilligers. "Mooi dat er nog mensen zijn die met hart en ziel zich inzetten, want zonder hen geen motorcross."

Daarna werd alles ingang gezet om te beginnen met de wedstrijden. De grote finale kon nu eindelijk beginnen en de 85cc rijders werden achter de startpoortjes gezet om het spits af te bijten. Het publiek zag Dani Heitink uiteindelijk kampioen worden. De rijder uit Kamperveen had genoeg aan een tweede en eerste plaats om zich kampioen van de DMOMX te mogen noemen.

Bij de 125cc was er geen kruid opgewassen tegen Janis Reisulis, die de beide manches op zijn naam schreef en zich zo van de titel verzekerde. Kay de Wolf greep het goud bij de 250cc. Hij kende geen genade. De Wolf kwam tot tweemaal toe als grote winnaar over de finish. In de koningsklasse (500cc) was het Jeffrey Herlings, die alle manches bij de DMOMX op zijn naam wist te schrijven.

Voorzitter Henri Bekenkamp kijkt samen met het bestuur en alle vrijwilligers terug op een zeer geslaagde motorcrossdag. Hij kreeg veel lovende woorden van zowel nationaal als internationale organisatoren. De Bargen heeft wederom laten zien dat het een MXGP waaridg uitstraling heeft.

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024