Epe weerstaat aanval van LSC 1890

29-05-2022

EPE - Sv Epe heeft in een bloedstollende wedstrijd tegen naaste belager LSC 1890 een aanval op de koppositie afgeslagen. Het resultaat , een 1-1 remise, kan de opmaat zijn voor promotie naar de eerste klas. Om dat doel definitief te bereiken moet Tweede Pinksterdag in en van Emmeloord worden gewonnen.

De laatste

De laatste strijd in het zondagvoetbal voor eigen publiek was er één om in te lijsten. De Friezen gooiden al hun energie in de strijd en leken in hun opzet te slagen toen ze met een voorsprong de rust ingingen. Een afstandsschot van Noël Wever werd getoucheerd en maakte doelman Bas van Schoonhoven kansloos. In die eerste helft had Epe meer van het spel maar had geen geluk in de afwerking. Doelman Jesse van Sermondt bleek een betrouwbare sluitpost bij inzetten van Gerrit Calkhoven en Lars Krijgsman.

Blessures

Zowel bij de thuisclub als bij LSC ontbraken door blessures twee spelbepalende spelers. Koen Logen heeft zich recent laten opereren en hoopt er volgend seizoen weer bij te zijn; spits Tarik Bourakba van de formatie uit Sneek mocht in de slotfase nog zijn opwachting maken. Dat was nadat Henk Slot Epe langszij had gebracht toen hij een hoekschop van de uitblinkende Mart Nijhof onhoudbaar had ingekopt. In het laatste kwartier zette LSC Epe onder zware druk, De centrale verdediger Douwe Wim Terpstra kwam mee naar voren en dat leidde wn dat was even billen knijpen voor de Eper supporters. 

De Eper verdediging stond als een huis en Bas van Schoonhoven liet zien dat hij weer volledig is hersteld van een slepend blessure. Een duel tussen twee teams die met kop en schouders boven de rest uitsteken en beide aanspraak maken op promotie. Epe speelt dus uit bij Emmeloord en LSC 1890 neemt het thuis op tegen Dalen dat nog vecht voor een plek in de nacompetitie.

Na afloop gingen de supporters met elkaar op de vuist. Ook dat duel bleef op punten onbeslist. Het laat zich verstaan dat maandag een blauwwitte vloot uit zal varen naar Emmeloord om het kampioenschap in veilige haven te brengen.

Verslag Dick van der Veen.

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024