Dutch Masters of Motocross verreden onder veel toeschouwers in Oldebroek

18-04-2022

'TLOO: Meer dan drieduizend toeschouwers kwamen op paasmaandag naar circuit de Bargen toe om getuige te zijn van de tweede Dutch Masters of Motocross. Door twee jaar corona kon Stichting Circuit Oldebroek eindelijk de topmotocrossers naar het kleine dorpje ´t Loo toe halen. Het spits werd afgebeten door de 125cc klasse die er weer een waar spektakel van maakte in de beide reeksen. Rivano van Erp wist in beide manches het goud te veroveren en bleef hiermee Janis Reisulis voor die tot tweemaal toe als tweede over de finish kwam het zilver pakte. Het brons was voor Cas Valk die ook twee zeer sterke goede omlopen wist te rijden en zijn races met tweemaal een derder plaats wist af te sluiten.

Rick Elzinga was oppermachtig in de 250cc klasse. Elzinga sloeg elke aanval af en pakte zo verdienstelijk de hoofdprijs, de beide manches kwamen op zijn naam. Lucas Coenen werd tot twee keer toe als tweede afgevlagd en mocht na afloop als tweede het podium op. Een vierde en een derde plek was voor Andrea Bonacorsi genoeg om als derde van de dag te worden.

In de koningsklasse kreeg het publiek ook waar voor hun geld en zagen in de 1e manche Calvin Vlaanderen als eerste binnen komen waarna Glenn Coldenhoff volgde en vlak daarachter Brian Bogers. In de tweede omloop was het Coldenhoff die de dienst uitmaakte en Vlaanderen terug verwees naar een tweede positie en Brian Bogers wederom vrede moest hebben met plek drie. Glenn pakte hiermee zo de hoofdprijs en Calvin tweede van de dag werd gevolgd door Brian die na afloop werd tevreden was met deze derde plaats.

Het bestuur van Stichting Circuit Oldebroek kijkt terug naar een zeer geslaagde Dutch Masters of Motocross. Langs deze weg wil men iedereen bedanken die op wat voor wijze ook een steentje hebben bij gedragen aan dit pracht van een evenement. Ook gaat onze speciale dank uit aan alle vrijwilligers die dit alles mede mogelijk hebben gemaakt en alle sponsoren. 

 


 

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024