Vsco'61 scoort uit een penalty 0-1 bij de gemeentelijke derby tegen Owios, en neemt de drie punten mee naar Oosterwolde.

20-11-2021

De gemeentelijke derby tussen OWIOS en VSCO’61 levert een 0-1 overwinning op voor De Kanaries uit Oosterwolde. Daarmee was VSCO’61 de gelukkige winnaar, maar daar zal in Oosterwolde niet om gemaald worden. De wedstrijd eindigde met 19 man op het veld.

Een wedstrijd die moeilijk op gang kwam ontaarde, in positieve zin, in een heus voetbalgevecht. Het voetbal was niet goed, maar de strijd en spanning vergoeden veel. Helaas moesten de toeschouwers de wedstrijd thuis volgen, maar mooi dat dit kon via de lokale omroep LOCO TV, met waardering!

Het eerste kwartier was het vooral aftasten van beide kanten. VSCO’61 liet het spel aan OWIOS en de groen-witte formatie van hoofdtrainer Bülent Akar zocht voorzichtig de aanval zonder in het mes van de counter te lopen. Kansen vielen er niet te noteren. De eerste mogelijkheid was voor VSCO’61 voor Jan van ’t Oever, maar hij speelde de bal iets te ver voor zich uit met als gevolg een gele kaart in plaats van een goede kans.

Hierna trok OWIOS de wedstrijd naar zich toe en kreeg enkele mogelijkheden. De grootste kans was voor Hendrik Uitslag die vrij voor doelman Arjan ten Klooster kwam, maar de bal naast schoot. Hierna nog enkele doelpogingen aan de kant van OWIOS via schoten. Zo zagen Hendrik Uitslag en Mike Bastiaan hun doelpogingen naast gaan. Na een corner ontstond een scrimmage voor het doel van VSCO’61, maar de bal belandde uiteindelijk buiten de palen.

In de tweede helft drong OWIOS opnieuw aan en kreeg via Robin Hop een goede kans. Uit de draai schoot hij op het doel, maar vond de uitstekend keepende VSCO’61-goalie op zijn weg. Doelman Arjan ten Klooster bleek deze middag een onneembare vesting voor de Oldebroekers. Even dacht OWIOS de horde te slechten, maar Hendrik Uitslag zag zijn doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd.

Kantelpunt in de wedstrijd was na een kwartiertje spelen in de tweede helft. Bennie Veldhoen zag zijn vrije trap fraai gestopt door doelman Ten Klooster die de bal via de lat uit het doel hield. In de tegenaanval werd Luca Veldhoen gelanceerd. Hij sneed voorbij Gerdo van ’t Hul die hem binnen de zestien onderuit haalde. Een rode kaart voor de OWIOS-speler en een penalty voor VSCO’61. Remco van ’t Hul ontfermde zich over deze klus een schoot onberispelijk de 0-1 binnen.

Met tien tegen elf werd het een moeilijke klus voor OWIOS om de VSCO’61-muur te slechten. Lang profiteerde VSCO’61 niet van de man meer situatie. Robert Dekker liep tegen zijn tweede gele kaart op en mocht vervroegd de kleedkamers op zoeken. OWIOS zette hierna alles op alles om de gelijkmaker te forceren en wisselde aanvallend door Cornell Balk in het veld te brengen voor Arjan Boon.

Het mocht uiteindelijk niet baten, hoewel de druk op het VSCO’61 doel toenam, maar doelman Arjan ten Klooster liet zien van onschatbare waarde te zijn voor de formatie uit Oosterwolde. In de laatste minuut van de wedstrijd moest VSCO’61 verder met negen man vanwege een rode kaart voor Hans de Vos na een overtreding op Cornell Balk. VSCO’61 wist echter de nul te houden en daarmee de drie punten mee te nemen naar Oosterwolde.

 

Verslag VSCO'61

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024