DSV’61 legt Sportclub Elburg over de knie.

19-09-2020

De seizoen ouverture is voor de Elburger Sportclub in een fikse teleurstelling geëindigd. De bezoekers uit Doornspijk gingen er met de drie punten vandoor. Het krachtsverschil was niet groot, maar DSV beschikte over een schotvaardige aanvalslinie die vier schitterende doelpunten produceerde.

Na een moeizaam begin sloeg DSV toe met een paar vloeiende aanvallen. Daarin speelde de rechter spits Gerrit Hoekert een belangrijke rol. Na exact een half uur plaatste hij de bal op de kruin van Stefan Bakker die met een geplaatste kopstoot doelman Bjorn Onderstal geen enkele kans bood. ESC was nog nauwelijks van de schrik bekomen toen de net 18 geworden Patrick Visser een vloeiende aanval afrondde met een droge schuiver: 0-2. 

Na rust een sterk offensief van de thuisclub. Dat leidde tot gevaarlijke hoekschoppen en vrije trappen. Leidend daarbij was Max Lamberink. Juist hij echter miste dé kans om de Elburgers in de wedstrijd te brengen. Hij zag een goed genomen penalty voortreffelijk gestopt door Laurens Dekker. Toen Visser zijn tweede goal fabriceerde was de wedstrijd beslist. Gerrit Hoekert en Jaap Palaskonis zorgden voor de eindstand.

Tekst Dick van der Veen. 

Kijk voor het uitgebreide verslag op de site van Dick www.reisverwijs.nl

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024