OWIOS wint rommelig bekerduel van Epe

29-08-2020

Het is niet fraai wat OWIOS en de kersverse zondag tweedeklasser Epe ervan bakken in hun eerste bekerduel. De thuisclub trok uiteindelijk met 2-1 aan het langste eind, daar waar een remise het krachtsverschil beter zou hebben aangegeven.

Epe nam in de zeventiende minuut de leiding door Stefan Lokhorst, de topscorer van de bezoekers die er vorig seizoen bij het afbreken van de competitie al 24 in had liggen. De spits rondde keurig voorbereidend werk van Lars Krijgsman op rechts af. OWIOS kwam langszij door een benutte strafschop van aanvoerder Bennie Veldhoen. Het was een gemakkelijk gegeven penalty. Beide aanvalslinies lieten veel kansen onbenut. Zo niet Cornell Balk die halverwwege de tweede helft Nick Krijgsman er uit liep en de goed keepende Van Schoonhoven geen kans bood. In de slotfase verzuimde Epe om de gelijkmaer te produceren en dat was ook een verdienste van doelman Jacco van Olst.