Geflatteerde nederlaag voor VSCO’61

24-11-2019

OOSTERWOLDE – Als binnen drie minuten na rust VSCO61 door doelpunten van Beert Bonestroo en Luca Veldhoen een achterstand omzet in een voorsprong lijkt het bezoekende Be Quick rijp voor de slacht. Vette kansen om de genadeslag uit te delen. Die blijven onbenut.

Wanneer vervolgens sterkhouders als Dominique van de Grift en Jan van ’t Oever met blessures naar de kant moeten kantelt de wedstrijd op slag. Be Quick put er moed uit, staat op uit een geslagen positie. Wanneer iedereen bij VSCO vervolgens als een kip zonder kop uit de organisatie loopt is dat een kolfje naar de hand van de Zwollenaren die dotten van kansen krijgen en er daarvan drie benutten. Tekenend voor de wanhoop is de strafschop die aanvoerder Rick Pul huizenhoog over schiet. Maar dat gebeurt bij 2-5 dus louter een aangelegenheid voor de statistiek. Wéér fladderen de kanarie als aangeschoten wild over het veld als de tegenstander de knock out vreest. En andermaal blijkt dan dat de selectie met veel jeugdspelers de mentale kracht mist om tegenslagen op te vangen.