09-04-2016 Voetbal derby WZC tegen vvSEH 4-1

10-04-2016

WZC heeft de gemeentelijke derby tegen SEH verdiend met 4-1 gewonnen, de thuisclub greep de winst door meer passie vechtlust en de wil om te winnen. In de 16e minuut verslikte doelman Mensink zich bijna in de een lange bal. WZC kreeg meer overwicht op de wedstrijd en dat betaalde zich uit in een doelpunt via de kluts van Lars Hulleman 1-0.  De aanvallen van WZC waren gevaarlijker dan die van SEH, Wilmer Rorije kopte in de 22e minuut maar net naast. De padden kwamen in de 36e minuut op 2-0 een afgeslagen hoekschop werd schitterend tot een doelpunt gepromoveerd door opnieuw Lars Hulleman 2-0. De hoekschoppen gaven precies weer het overwicht van WZC, in de eerste helft lag dat op 11-2 voor de thuisclub, toch had SEH een prima mogelijkheid net voor de pauze door Erik Barneveld, alleen voor doelman Mensink knalde hij de bal naast.
In de 2e helft veranderde niet veel aan het spelbeeld, SEH probeerde het wel maar de beste kansen waren voor WZC, zo werd een bal van Everhard Stoffer net voor de lijn weggehaald. En WZC kreeg steeds betere mogelijkheden maar het vizier stond niet altijd op scherp of het zag een medespeler in betere positie over het hoofd. Wilmer Rorije gooide het slot in de wedstrijd, net buiten de zestienmeter liet hij met een fraaie curve doelman Veldhuis kansloos 3-0. De wedstrijd was gespeeld maar nog niet de eindscore, Everhard Stoffer strooide nog wat zout in de wonden door met zijn chocoladebeen de 4-0 op het Moza scorebord te brengen. Het slotaccoord was voor SEH, een strafschop werd in 2e instantie raak gekopt door Erik Barneveld 4-1. WZC kreeg nog kansen maar doelpunten leverde het niet meer op.