03-05-2016 Free Wheel inline cup Oost tHarde

04-05-2016

Ook dit seizoen weer een goed georganiseerde en mooie Free-wheel Cup wedstrijd op 't-Harde.

Maar liefst 90 rijders/sters gingen als een speer na het startschot van Henk Reurink in de 2e wedstrijd voor de Free-Wheel Inline Cup Oost van dit seizoen. 

Gezien het geringe aantal deelnemers kadetten jongens en meisjes is door de jury besloten deze groep gelijktijdig te laten starten met het dames en heren peleton. 

Christian Haasjes, Thijs Kalthof, Niek Stolhof en Ruben Ligtenbergreden sterk en konden hun rondjes goed volgen in het peleton. 
De podiumplekken werden in een spannende eindsprint van de KJ dan ook onder hun verdeeld. Christian werd eerste, Thijs tweede en Niek derde. 
Bij de kadetten dames ging de eerste prijs naar Lotte Veenstra voor Hannah Kroes (2e) en Claire van der Veen (3e). 
De volgende kadetten wedstrijd is in Deventer en daarom een oproep aan deze groep om vooral mee te doen, het gaat om het plezier in deze sport en niet om het winnen! want dat kan er maar eentje.
Inmiddels rijden verschillende deelnemers op 125mm wielen waardoor de snelheid op een parcour als 't-Harde nog eens extra omhoog gaat, rondetijden van 40km per uur werden dan ook door heel wat dames en heren gehaald deze avond. 
Na de eerst ronde werd het hele deelnemersveld in stukken gehakt door de snelle opening van Tiemen van der Kolk. Verschillende demarages volgden maar uiteindelijk bleef een groep van 16 rijders over die in de finale de prijzen gingen verdelen. Bij de dames konden de gezusters Crediet het tempo in deze groep prima volgen om zo op deze wijze de eerste plek binnen de familie houden. 
Elma de Vries, te ver achterin gestart, was bezig met een ouderwetse inhaalrace maar kon uiteindelijk niet bij de beide koploopsters komen en moest genoegen nemen met een derde plek. In de finale bij de dames gaf Janita Willems-Crediet (1e) nogeens extra gas om zo zus Gerline voor te blijven die de tweede werd.
Bij de heren waren het junior A rijders die in een zinderende finale de podiumplekken verdeelden. Tiemen van der Kolk werd eerste, Martijn Mulder tweede en Rinus van der Veen derde. De vierde plaats (Martijn de Boer) t/m de zevende plek (Robert vd. Meulen) finishten binnen de seconde van de koploper om aan te geven hoe close de finish was op 't-Harde.
Bij de masters werd wederom Harry Kamstra eerste. De tweede plek was voor Hans van Apeldoorn en Arnoud Mooibroek werd derde. De opvallenste rijder bij de masters deze avond was de M60-er Jacob Drenth, die ondanks, de 60 levenjaren gepasseerd, zich goed staande wist te houden tussen de snelste junioren en senioren rijders.

Verslag site Free-wheel Cup

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024