02-04-2016 Stads derby vv Hattem - Hatto Heim eindigt in een 2-2 gelijk spel in Hattem.

03-04-2016

Op een memorabele dag op Het Achterveen heeft de tweede editie van de stadsderby tussen het eerste van vv Hattem en Hatto Heim geen winnaar opgeleverd. In een spannende wedstrijd zat het venijn in de staart. Het werd een remise waar nog lang over zal worden nagepraat. Na de eerdere ontmoeting was er bij iedereen de hoop op wederom een spectaculaire pot voetbal. De aftrap was om 17.30 uur, zodat er zoveel mogelijk mensen getuige konden zijn van deze bijzondere wedstrijd.

Hoewel Hatto-Heim meteen vanaf het begin iets feller van leer trok, viel de 1-0 al vroeg te noteren voor de thuisploeg. Na een assist van Lawrence v/d Bend kon Felix Noordberger simpel de openingstreffer in een leeg doel schuiven. De mannen van Timo Goudbeek werden, mede gesteund door deze vroege goal, feller en speelden beter dan het ietwat aangeslagen Hatto-Heim.

Zo langzamerhand werd de wedstrijd steeds meer open, duels werden niet geschuwd en de mannen van trainer Kwakkel onderscheidden zich met een aantal overtredingen, waarvan die van Ruben Bouwhuis op v/d Bend niet door de beugel kon; rood, en eraf. En dus was het ineens 11 tegen 10. Even leek het hierna alsof beide ploegen in de war raakten door deze beslissing van de jonge arbiter (21 nog maar), maar de geel-blauwen maakten kort voor het scheiden van de markt toch de verdiende 2-0; na een heerlijke assist van Rabbi Ezzat kopte weer Felix Noordberger, schitterend tegendraads, de 2-0 binnen. De laatste kans voor rust was voor de gasten, maar dat was een simpel schot recht op keeper Sok af.

De tweede helft begon met een enorme kans voor Lawrence v/d Bend, maar hij schoot, zij het zwaar gehinderd door zijn tegenstander (shirtje trekken) alleen op de keeper af hoog over.Een vrije trap voor Hatto Heim (Teuben) zeilde rakelings over de goal van Alko Sok, en na een fraaie aanval viel dan tóch de aansluitingstreffer; invaller Jorn Kroes was de doelpuntenmaker, hij rondde de aanval op fenomenale wijze af.

VV Hattem was de kluts nu volledig kwijt en wist zich totaal geen raad met de man-meer-situatie. De gasten van trainer Kwakkel begonnen steeds meer kansen te creëren en kwamen steeds dichter in de buurt van Alko Sok. Het niveau dat beide ploegen in de eerste helft lieten zien was er niet meer, maar spannend was het wel.

Hatto-Heim joeg op de gelijkmaker, terwijl VV Hattem enorme moeite had de bal in de ploeg te houden. Terwijl Hatto-Heim va banque ging spelen om toch nog een punt uit het vuur te slepen, wist de ploeg van Timo Goudbeek zich geen raad met de enorme ruimte’s die Hatto-Heim soms tussen de linies liet vallen. Slordige passes waren er in overvloed. In de 85e minuut scheert een vrije trap van v/d Bend rakelings over de lat van Brian Mensink, maar dat was dan ook het enige wapenfeit van VV Hattem in de tweede helft.

De absolute slotminuten braken aan en de gasten kregen corner na corner, VV Hattem kreeg de bal amper meer weg van eigen helft. De druk van Hatto-Heim was totaal. Diep in blessuretijd werden er nog twee corners op briljante wijze uit geranseld door goalie Alko Sok, één bal zelfs viel zelfs bijna helemaal binnen, maar Sok redde nog net vóór de lijn.

De daaropvolgende corner echter, van Jurgen v/d Weerd vloog echter zomaar in de bovenhoek; 2-2 dus. De gelijkmaker viel in de 97e (!) minuut. Meteen na de 2-2 blies de arbiter af.