Brand verwoest woning en garagebedrijf Kielman op 't Harde.

11-03-2017

 

Zaterdagmorgen rond 8.30 is de brandweer met groot materieel uitgerukt nadat de eigenaar van het garagebedrijf Kielman aan de Bovenweg op 't Harde de brand had ondekt.

Even daar voor had hij een auto in de spuitcabine gezet en was weer naar de voorkant van zijn bedrijf gelopen om wat auto's voor op internet te fotograferen, terug naar de garage heeft hij nog geprobeerd om wat spullen uit zijn woning te redden maar was al niet meer mogelijk door de rook en hitte.

Omstanders hebben nog wat auto's naar de weg kunnen drukken maar uit de garage viel niets meer te redden.

Bij aankomst van de brandweer werd er gelijk al opgeschaald naar middel brand en binnen twee minuten naar grote brand, en kwam er hulp Nunspeet en Oldebroek ook de hoogwerker heeft deze dag zijn dienst weer bewezen.Het woonhuis en de garage met inhoud zijn verloren gegaan, een opslag ruimte kon behouden worden, tijdelijke burgemeester Dijksma was ook even op de brand lokatie om met de bewoners en de brandweer te praten.

Om veiligheid redenen heeft een kraan een gedeelte van het pand omvergehaald, het na blussen heeft nog tot in de middag geduurd. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekent, team brand onderzoek probeert dit te achter halen.

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024