29-03-2016 lijk gevonden in bossen bij Nunspeet

31-03-2016

Gevonden lichaam Nunspeet blijkt vermiste Susanna Boon


Laatste update:

Amsterdam, Nunspeet - Het lichaam dat deze week werd gevonden in het bos bij Nunspeet, is geïdentificeerd. Het blijkt te gaan om de vermiste Susanna Boon. Zij is door geweld om het leven gekomen.

Boon (51) werd vermist sinds 8 januari. Zij verliet die nacht rond 01.00 uur na een ruzie met haar partner hun woning aan de Jacob van Lennepstraat in Amsterdam en keerde niet terug. Onderzoek naar haar verblijfplaats volgde en ook in onder andere Opsporing Verzocht werd aandacht gevraagd voor de vermissing.

Identifcatie

Vanochtend is de identiteit van de vrouw die dinsdag in Nunspeet werd gevonden definitief vastgesteld. Het blijkt te gaan om Susanna Boon. Na aantreffen van haar lichaam was niet direct duidelijk hoe zij om het leven gekomen was. Er volgde een  sporenonderzoek in het bos bij Nunspeet. Donderdag vond sectie op haar lichaam plaats. Hieruit bleek dat zij door geweld om het leven gekomen is.

Lichaam in het bos

Op 29 maart werd door een wandelaar het lichaam van een vrouw gevonden in het Zandenbos bij Nunspeet. Er volgde een sporenonderzoek, met medewerking van het NFI. Ook werden onder andere speurhonden, de politiehelikopter en een drone ingezet.

Onderzoek overgedragen

Nu blijkt dat het om de vanuit Amsterdam vermiste Susanna Boon gaat, is het onderzoek overgedragen aan de Amsterdamse recherche.

Politie onderzoek na aantreffen dode vrouw (UPDATE)


Laatste update:

Nunspeet - Op dinsdag 29 maart is aan het begin van de avond, na een melding van een wandelaar, het lichaam van een dode vrouw gevonden in het Zanderbos in Nunspeet. De politie is bezig met een uitgebreid technisch onderzoek om vast te stellen om wie het gaat, en hoe zij om het leven gekomen is.

Op dit moment sluit de politie een misdrijf niet uit, maar een andere doodsoorzaak wordt ook niet uitgesloten. Omdat het lichaam in een bosgebied is aangetroffen, vergt het sporenonderzoek de nodige tijd.

Onderzoek

Het onderzoek is gisteravond in verband met de duisternis afgebroken, en is vandaag voortgezet. Afgelopen nacht is het lichaam bewaakt door de politie. Forensisch rechercheurs van de politie Oost-Nederland krijgen vandaag hulp van specialisten van het NFI bij het onderzoek. Op dit moment kan de politie niet meer bekendmaken. Zodra de politie de identiteit van de vrouw weet en hierover meer details kunnen worden vrijgegeven volgt nader bericht.


UPDATE 21.30 uur:

Het onderzoek naar de identiteit en doodsoorzaak van de vrouw wiens lichaam is aangetroffen in het Zanderbos bij Nunspeet is nog steeds gaande.

Het forensisch onderzoek in het bos is vanavond afgebroken, maar is nog niet afgerond. Het lichaam van de vrouw is wel uit het bos gehaald aan het begin van de avond. De plek waar het lichaam lag is nog niet vrijgegeven en wordt ook komende nacht bewaakt. Morgen gaat de politie nog met speurhonden een zoekslag doen, en daarna verwacht de politie het onderzoek in het bos in de loop van de dag af te ronden.

Tegelijkertijd loopt het onderzoek naar de identiteit en doodsoorzaak door.

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024