Auto verandert in wrak na zware crash tegen boom op de Tongerenseweg (N309) bij Epe, twee personen zwaargewond naar ziekenhuis.

20-10-2024

Zondagochtend rond 00:20 heeft er een zeer ernstig eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Tongerenseweg (N309) tussen 't Harde en Epe. Hulpdiensten werden opgeroepen, waaronder drie ambulances, een traumahelikopter en hulpverleningsvoertuigen van de brandweer van Epe en Elburg. Bij het ongeval raakte de auto, die uit de richting van 't Harde kwam, op de linker weghelft, reed een stuk door de berm, en botste vervolgens frontaal op een boom. Door de impact werd het voertuig volledig vernield en kwam het uiteindelijk op het dak, in tegengestelde richting, tot stilstand op de rijbaan.

De twee inzittenden zijn zwaargewond met ambulances naar het ziekenhuis vervoerd, waarbij de trauma-arts met een van de ambulances is meegereden.

De weg is urenlang afgesloten geweest voor het verkeer. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) heeft ter plaatse onderzoek verricht. Omdat er aanvankelijk werd gedacht dat het voertuig volledig elektrisch was, maar later bleek dat het om een hybride auto ging, werd er door de berger een dompelcontainer ingezet. Deze container moest uit Wierden komen, wat de berging iets vertraagde. Het wrak is uiteindelijk in de container geplaatst, waarna de provincie de weg heeft schoongemaakt.

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024