Bestuurder ziet scooter over het hoofd bij oprijden Feithenhofsweg Oldebroek.

14-06-2024

Donderdagavond heeft er een ongeval plaatsgevonden op het fietspad van de Zuiderzeestraatweg met de Feithenhofsweg in Oldebroek. Een automobilist, komende vanuit de richting van Elburg, wilde de Feithenhofsweg oprijden maar heeft daarbij een scooter met twee personen over het hoofd gezien, wat leidde tot een aanrijding. Door de klap belandde de scooter met de bestuurder in de naast het fietspad gelegen sloot. De andere jongeman belandde op het asfalt en was enige tijd niet aanspreekbaar.

De opgeroepen traumahelikopter uit Amsterdam werd ter hoogte van Almere geannuleerd. Het slachtoffer is door het ambulancepersoneel verzorgd en met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Een tweede ambulance kwam later ter plaatse om de passagier van de scooter te onderzoeken. Deze had de plaats van het ongeval verlaten maar is na een zoektocht door de politie gevonden en teruggebracht naar de ongevalslocatie. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Waarom er zoveel politie aanwezig was, is niet bekend. Bergingsbedrijf Stouwdam heeft de scooter uit de sloot gehaald en samen met de auto meegenomen.

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024