Sportwagen crasht op Eperweg N309 bij 't Harde, hierbij overlijdt de bijrijder en raakt de bestuurder gewond

31-07-2023

Update (01-08): Bij het auto ongeluk verongelukte een 28-jarige man en raakte een 20-jarige man gewond uit de Gemeente Elburg.

Maandagavond rond 18.15 uur werden de hulpdiensten opgeroepen, waaronder twee traumahelikopters voor een eenzijdig ongeval op de Eperweg bij 't Harde. Na het wildrooster en voor 'De Knobbel' is een sportwagen, komende van de richting 't Harde, van de weggeraakt. Hierbij raakte het voertuig meerde bomen en kwam op zijn kop tot stiltstand. 

De drie opgeroepen ambulances kwamen ter plaatsen en konden samen met de brandweerlieden van brandweer Elburg de beknelde inzittenden bevrijden. Ter ondersteuning werden er twee traumahelikopters opgroepen, hierbij kon een traumahelikopter niet ter plaatsen komen door het slechte weer. Lifeliner 3 landde langs de Eperweg. De MMT-leden werden door de politie opgehaald en naar het incident gebracht.

Bij het ongeval kwam de hulp te laat voor een inzittende. De bestuurder raakte bij het ongeval gewond en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De verkeersongevallenanalyse (VOA) kwam ter plaatsen om de toedracht van het ongeval te onderzoeken. Tijdens het incident is de Eperweg afgesloten geweest. Bergingsbedrijf Stouwdam kwam ter plaatsen om het voertuig te bergen.

 

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024