Auto komt tot stilstand voor spoorlijn tussen ‘t Harde en Wezep, nadat deze 55 meter van de snelweg A28 is geraakt

15-09-2023

Vrijdagochtend raakte rond 09.10 uur een personenauto met inzittenden komende uit de richting van ‘t Harde richting Zwolle van de weg op de snelweg A28 bij ‘t Harde. Het voertuig kwam bijna op het spoor tussen ‘t Harde en Wezep terecht, nadat deze 55 meter van de snelweg A28 was geraakt.

Pas na 55 meter kwam het voertuig tot stilstand. Tijdens deze rit hield geen boom of struiken het voertuig tegen. Het gaat hier om een gedeelte bos wat eerder afgebrand is geweest. Waardoor er geen grote bomen meer stonden. Het voertuig kwam zelfs door de wildafrastering langs de A28 en kwam net tot stilstand voor de spoorlijn.

Bij het eenzijdig ongeval raakte niemand gewond. Er kwam een ambulance ter plaatse om de inzittenden te controleren. De oorzaak van het ongeval is niet bekend.

Doordat het voertuig ver buiten het bereik viel van de snelweg moest er een telekraan ingezet worden. Na overleg met de instanties werd er voor gekozen om op een rustiger moment van de berging te starten. Na de avondspits kwam Bergingsbedrijf Stouwdam ter plaatse om het voertuig te bergen.

Tijdens de berging is de rechterrijstrook afgesloten. Het verkeer werd over een rijstrook geleid.

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024