Zeer grote brand verwoest meerdere bedrijven aan de Noorderbreedte in Elburg

12-06-2023

Zondagavond rond 22.30 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een uitslaande brand. De brand woedde in een bedrijvenverzamelgebouw aan de Noorderbreedte in Elburg. Al snel werd er opgeschaald door de brandweer. De dikke zwarte rookwolken trokken over Oostendorp richting de stad van Elburg. Bij de brand was er sprake van veel vliegvuur naar de woonomgeving, mede daardoor werd er opgeschaald naar 'zeer grote brand'. De felle uitslaande brand sloeg al snel door naar andere bedrijven in het gebouw. Om het incident beter te kunnen coördineren met diverse hulpverleningpartijen is er 'grip 1' gemaakt.

Om 23.55 uur werd er een NLalert verstuurd naar de inwoners van Oostendorp, Elburg en een deel van Flevoland. In het bericht werd er geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden en de gebouwventilatie uit te zetten. 

De roetdeeltjes die de inwoners aantreffen op hun terrein kunnen met handschoenen worden opgeraapt en gedeopeneerd worden. Mocht er veel hinder zijn van asresten kan er contact worden opgenomen via de Gemeente Elburg. 

02.38 uur werd het sein brand meester afgegeven. De sloopwerkzaamheden zijn gestart en het nablussen is begonnen. Deze werkzaamheden zullen nog duren tot in de ochtenduren. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. De brand is begonnen in een van de bedrijven aan de achterzijde van het gebouw.

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024