Grote inzet van hulpdiensten bij mogelijk drugslab in Wezep; DSI ingezet.

22-05-2023

In een bedrijfspand aan de Stationsweg in Wezep zijn zondagavond 21 mei goederen aangetroffen die gebruikt kunnen worden bij de productie van drugs. 

Na een melding van rookontwikkeling ging de brandweer zondagavond ter plaatse. Zij troffen goederen aan die gebruikt kunnen worden bij de productie van drugs. Omdat er mogelijk sprake was van gevaarlijke stoffen werden drie woningen in de buurt ontruimd en is het betreffende pand gecontroleerd. Later bleek dat er geen gevaar voor de omgeving was, waardoor de bewoners van de ontruimde woningen terug naar huis mochten.

Twee mannen van respectievelijk 34 en 32 jaar zijn zondagavond aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Maandagochtend 22 mei werd een derde man van 37 jaar aangehouden, hierbij was de Dienst Speciale Interventies (DSI) en politiehelikopter aanwezig voor ondersteuning. Ook hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij deze zaak.

De recherche en de Landelijke Faciliteit Ontmantelen hebben de zaak in onderzoek. Inmiddels is het pand op slot door de spoedsluiting vanuit de gemeente Oldebroek.

 

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024