Politie roept versterking op na ongeval Bovenweg in Nunspeet

19-05-2023

Donderdagavond om 18.00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval aan de Bovenweg in Nunspeet, hiervoor was ook een traumahelikopter opgeroepen. 

De hele dag is de Bovenweg gebruikt voor het evenement ‘classic demo Nunspeet’. Na de afloop van dit evenement zijn een quad en een motor met elkaar in botsing gekomen in een blinde bocht, ze hadden niets met het evenement te maken.

Toen de hulpdiensten ter plaatsen kwamen was een betrokkene nog op het asfalt van de Bovenweg te bekennen. Even later werd er nog een ambulance opgeroepen voor een tweede betrokkene. Deze bestuurder werd door de ambulance opgehaald op het woonerf.  Maar daar konden de hulpdiensten niet naartoe. Ze werden door een groep van vijftien mensen tegengehouden.

De groep wilde wel de ambulance doorlaten, maar de politie kreeg geen toegang. Het ambulancepersoneel wilden echter niet verder zonder agenten, omdat ze vreesden voor hun veiligheid.

Beide personen zijn door het ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om een man van 35 jaar uit Nunspeet en een 17-jarige jongen uit 't Harde.

Een aantal leden van de groep konden hun emoties niet in bedwang houden en begonnen onwenselijk handtastelijk te worden tegen het publiek. De grote politiemacht besloot te vertrekken voordat de sfeer verder zou doorslaan.

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend. De voertuigen waren niet meer te bekennen op de plek van het ongeval.

De traumahelikopter is niet doorgekomen naar het incident.

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024