Grote inzet van bergingsbedrijven en brandweerkorpsen voor het blussen van elektrische auto's in Biddinghuizen

07-07-2023


Donderdagmiddag rond 14.45 uur brak er brand uit op het parkeerterrein van pretpark Walibi in Biddinghuizen. Hier stonden zes elektrische auto's in de brand. De brandweer schaalde al snel op naar 'middel brand'. De brandweer uit Biddinghuizen kreeg assistentie uit Elburg met een blusvoertuig, Oldebroek met een waterwagen en uit Kampen met een schuimblusvoertuig. 
 
Het vuur was vermoedelijk bij een van de geparkeerde auto's ontstaan en is overgeslagen naar de andere auto's. De brand werd snel geblust, hierbij raakt nog eens drie andere voertuigen beschadigd vanwege de hitte. Om te voorkomen dat er zelfontbranding ontstaat in de accu's van de zes voertuigen werden de auto's in een dompelbak geplaatst. 
 
Bergingsbedrijf Stouwdam uit Oldebroek vroeg om hulp bij mede branchegenoten, om vijf andere dompelbakken te verzamelen. Door de snelle samenwerking met diverse bergingsbedrijven uit verschillende regio's konden de voertuigen snel in de dompelcontainers worden geplaatst. De drie andere voertuigen werden door Stouwdam afgesleept. 
 
De waterwagen van brandweer Oldebroek kwam ter plaatse om de zes accupakketten van voertuigen onder water te zetten in de containers. De voertuigen moeten minimaal vijf dagen in het water blijven. Bij de brand raakte niemand gewond.

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024