Grip 1 grote zoekactie naar Duits gezin op het Veluwemeer, moeder, vader en dochter (5) overleden

21-07-2022

Update vrijdag: In de zoektocht naar de slachtoffers van het kano-ongeluk op het Veluwemeer is vrijdagochtend het vierde slachtoffer aangetroffen, het kind, een meisje van vijf jaar oud bleek te zijn overleden. Een vrouw (32 jaar) overleed donderdagmiddag en een kind (zeven jaar) ligt in het ziekenhuis. De politie trof donderdagavond rond 22.00 uur het derde slachtoffer (man 42 jaar) aan. Ook hij was overleden. De slachtoffers zijn uit een gezin uit de regio Nordrhein Westfalen (Duitsland).

Donderdagmiddag rond 15.00 uur rukte de hulpdiensten massaal met helikopters en boten voor een zoekactie naar een Duits gezin op het Veluwemeer. De meldkamer de melding dat er een kind in het water lag. De melding betrof een kind dat door een ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis. Snel werd echter duidelijk dat er nog meer mensen in het water zouden liggen. Rond 15.40 uur werd het lichaam van een vrouw aangetroffen. Er is nog geprobeerd haar te reanimeren maar dat mocht helaas niet meer baten.Tijdens het kanoën is het Duits gezin in het Veluwemeer terecht gekomen. Tijdens de zoekactie werd een meisje van het gezin gevonden op een boei en de moeder is in kritieke toestand uit het water gehaald zuidelijk van het eiland de Ral. De vader en het andere kind van het gezin worden nog vermist. Later werd de kano aangetroffen nabij het eiland Snip. De zoekactie is na meer dan 3 uur gestopt. Het gebied is door meerdere eenheden vanuit de lucht en op het water gezocht. 

De gealarmeerde traumahelikopter kwam als eerste van de helikopters ter plaatse zij hebben lang boven het water gezocht, later kwam de politiehelikopter, de sar helikopter van de kustwacht en een tweede traumahelikopter ter plaatsen. Diverse brandweereenheden uit de regio werden opgeroepen met hun reddingsboten, maar ook de KNRM van Elburg, een sonarboot en Rijkswaterstaat. Omstanders met een boten snelde naar de kant om politieagenten op te halen en hen op het Veluwemeer te brengen. 

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024