Zaterdagmorgen heeft KNRM Elburg geoefend met de SAR helikopter op het Veluwemeer.

02-10-2021

Zaterdag hebben enkele vrijwilligers van KNRM-station Elburg samen met de SAR-helikopter uit Den Helder geoefend. Ieder jaar wordt deze oefening uitgevoerd om de vaardigheden op peil te houden, zaterdagochtend vond dit plaats op het Veluwemeer ter hoogte van de Harderdijk tussen Biddinghuizen en Harderwijk. Bij deze oefening staat de onderlinge communicatie en samenwerking centraal. Vanaf de reddingboot kan een drenkeling worden opgepikt. Het is een spectaculaire oefening voor het "hoisten" van personen en brancards.

De reserve reddingboot Maria Paula moet dan op een bepaalde snelheid en vast koers varen, zodat de kikker (de persoon die onder de helikopter hangt) op de reddingsboot kan stappen. Vandaag is deze spectaculaire oefening meerdere malen geoefend en dit trok de nodige aandacht op de dijk.

Evert Floor
Terwijl reserve reddingboot Johanna Maria op het reddingstation Elburg haar diensten bewijst, ligt in de KNRM-werkplaats in IJmuiden de reddingboot Evert Floor. Op alle punten wordt zij technische volledig nagekeken. Na dit groot onderhoud zal zij over een aantal weken weer operationeel inzetbaar zijn.

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024