Toeristen vissen springgranaat uit haven Elburg tijdens het magneetvissen.

02-08-2021

Rond 21.30 zondagavond visten toeristen, die op een camping in Elburg verbleven, een oefen springgranaat uit de haven van Elburg.

Tijdens het magneetvissen had de man beet, na zijn vierde poging haalde de man een grote granaat naar boven. De man dacht een fiets uit de haven te halen, maar toen hij de granaat zag wist hij meteen wat hem te doen stond. Hij trok de granaat uit het water en monteerde het touw om de boom heen. 

De man belde meteen 112. Na het bellen bleef de man voorbijgangers waarschuwen dat zij uit de buurt moesten blijven. De toeristen die aangemeerd waren in de haven verlieten de boten, om zo op veilige afstand te staan. De politie en Explosieven Opruimingsdienst Defensie  (EOD) kwamen ter plaatsen. 

De Havenkade in Elburg werd afgesloten voor het verkeer en de bewoners moesten in hun huizen blijven. De EOD heeft de granaat veilig op de havenkade neergelegd. Zij kwamen tot de conclusie dat het een oefen springgranaat was met een afmeting van 50cm bij 15cm. De EOD heeft de granaat meegenomen.

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024