Hulpdiensten moeten persoon van het ijs halen met redbrancard, na ongeval met ijszeiler op het Veluwemeer boven Doornspijk.

14-02-2021

Hulpdiensten werden rond 16:15 uur zaterdagmiddag opgeroepen voor een ongeval op het ijs. Een ijszeiler en een schaatser zijn met elkaar in botsing gekomen waar bij de schaatser hard op het ijs terecht is gekomen. Ook de bestuurder van de ijszeiler was door de klap uit zijn stoeltje geslingerd en op het ijs terecht gekomen. Omstanders hebben direct 112 gebeld en eerste hulp geboden. Meerdere ambulances en politievoertuigen zijn ter plaatse gekomen, evenals het redvoertuig van brandweer Elburg.

De brandweermannen moesten een grote afstand lopen, omdat de grote voertuigen niet over de Oude Zeeweg konden, door de geparkeerde voertuigen van de schaatsers. Hierdoor heeft de gewonde schaatser lang op het ijs gelegen, voordat er hulp geboden kon worden door de brandweermannen. Deze hebben de man in een redbrancard van het ijs gehaald en naar de ambulance gebracht, samen met de hulp van een aantal schaatsers. De gewonde schaatser is voor onderzoek meegegaan naar het ziekenhuis en de ijszeiler, die last had van zijn arm, is nagekeken in een ambulance, maar heeft vervolgens zelf weer zijn weg vervolgd.

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024