Middel HV bij ravage op N50 Kampen na ongeval camper en drie auto's waarbij zestien personen betrokken waren en zeven gewond raakte.

09-08-2020

 

Op de N50 bij Kampen heeft zondag aan het einde van de middag een ernstig ongeval plaats gevonden waarbij drie auto's en een camper betrokken waren. Door het ongeval was de weg volledig versperd, brokstukken lagen overal op de weg doordat de opbouw van de camper finaal van het chassis was afgebroken. in het wrak van de camper zat nog een persoon licht bekneld. Ook twee andere voortuigen waren door de klap op hun zijkant terecht gekomen. Door het grote aantal gewonden werd er opgeschaald naar Grip 1 Middel HV. 

Ook zijn er twee trauma heli's ter plaatse gekomen om het ambulance personeel te onder steunen. In totaal waren er zestien personen betrokken bij het ongeval waar van er zeven naar het ziekenhuis zijn vervoerd. De N50 is uren afgesloten geweest, het verkeer werd omgeleid. Tijdens het onderzoek van de VOA is ook de politieheli 01 nog geland op de N50 om de opnamen die zij hadden gemaakt van uit de lucht te kunnen afgeven aan de VOA. Bergingsbedrijf bedrijf Wolves heeft de voertuigen afgesleept terwijl van der Kolk Zwolle de verlichting had opgezet en het wegdek heeft gereinigd waarna de weg weer vrij gegeven kon worden.

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024