Aanrijding met ernstig letsel ten gevolge van een auto met pech op de N309.

24-07-2020

Vrijdagochtend rond 05:15 uur heeft er een pechgeval, met zeer tragisch vervolg, plaatsgevonden tussen 't Harde en de Woldberg op de N309. Een blauwe personenauto was met een lekke band tot stilstand gekomen op de rijbaan. Vanuit getuigen is gebleken dat de inzittenden van plan waren ter plekke de band te verwisselen. 

De blauwe auto werd van achteren aangereden door een grijze personenauto komende uit de richting van 't Harde, bestuurd door een 64-jarige man uit Elburg. Eén van de vier inzittenden, een 28-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats, stond op dat moment tussen de auto's en liep zeer ernstig letsel op. De traumahelikopter werd opgeroepen, maar de vrouw was al zwaargewond in de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis, waardoor deze niet meer ter plaatse is gekomen. De bestuurder van de achterop rijdende auto is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Bergingsbedrijf Stouwdam heeft de voertuigen afgesleept en aansluitend hebben de weginspecteurs van de provincie de ravage op de weg opgeruimd. De Eperweg N309 is uren afgesloten geweest voor het doorgaande verkeer, in verband met de hulpverlening en het VOA onderzoek.

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024