N309 Flevoweg bij Elburg is vrijdag uren afgesloten geweest i.v.m. onderzoek ongeval, waarbij twee gewonden zijn gevallen.

06-03-2020

Politie ambulance en brandweer zijn rond 11.15 uur opgeroepen voor een ongeval op de Flevoweg kruising Nieuwstadsweg bij Elburg. De bestuurde van de auto die op de Nieuwstadsweg stond om af te slaan richting de Flevopolder is hierbij frontaal op een auto gereden die op dat moment een groep auto's en een tankauto aan het inhalen was op een plek waar dit niet is toegestaan.

Voor de stoet reed een langzaam rijden de kraan, toen deze de Nieuwstadsweg was gepasseerd had de auto er achter de richting uit om de Nieuwstadsweg in te rijden. De bestuurder die stond te wachten op de Nieuwstadsweg zag zijn kans om voor het langzaam rijden de verkeer links af de Flevoweg op te rijden maar had geen zicht op de inhalende auto de op dat moment de tankauto links passeerde. Gevolg een aanrijding tussen beide auto's.

Bij aankomst van de brandweer waren de bestuurders al uit de auto, de bestuurder uit de blauwe auto is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis de bestuurder van de zwarte is met een tweede ambu naar het ziekenhuis gegaan. De V.O.A. heeft onderzoek naar het ongeval gedaan. Bergingsbedrijf Stouwdam heeft de auto's afgesleept. De N309 is uren afgesloten geweest. 

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024