Brandweer waterwagen gevuld met 16000 liter water is zaterdag gekanteld door dat de berm tussen de weg en een greppel inzakte.

13-10-2019

Zaterdagavond wilde de chauffeur van de waterwagen van brandweerpost Apeldoorn Zuid een ander voertuig ruimte geven om te kunnen passeren. Hierbij kwam hij met het voertuig iets naast het asfalt van de weg met daar aangrenzend een heel klein stukje berm en een greppel. Door het gewicht van de waterwagen gevuld met 16000 liter water is het stukje berm ingezakt en de vrachtwagen gekanteld. De inzittenden zijn hierbij niet gewond geraakt. Bergingsbedrijf Stouwdam uit Oldebroek is ter plaatse gekomen op de Smallertsweg in Emst voor de berging, maar door dat het al donker was is er in overleg besloten om de berging uit te stellen naar zondagmorgen. 

Voor dat de berging was begon zondagmorgen had men het grootste gedeelte van het water in de tankauto al in de sloot laten weglopen. Vervolgens heeft men met behulp van de telekraan samen met de lieren van de zware berger het gevaarte weer vakkundig op het asfalt gekregen en kon het voortuig met wat lichte schade na te zijn schoon gespoten door de mannen van post Vaassen zijn weg naar de garage vervolgen.  

 

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024