Vijfde editie Toer de Dellen brengt €67.050 op voor KiKa.

18-06-2016

Ook de vijfde editie van Toer de Dellen was weer een groot succes. Met rond de 1500 deelnemers die wandelend, fietsend, skeelerend en steppend vertrokken vanaf het sportpark Bovenmolen in Oldebroek.

De tocht van 27,5 km gaat ieder jaar richting Wezep naar Heerde, om vervolgens via de Dellen en de Wolberg door 't Harde weer te eindigen op het sportpark in Oldebroek.

Onderweg zijn er voor de deelnemers diverse rustpunten ingericht met sanitaire voorzieningen.

Voor deze dag was er een samenwerking tussen de lokale omroepen Elburg en Oldebroek. Onder de naam KiKaFm brachten zij impressies van de sfeer onderweg.

Omdat het om de vijfde editie ging, was de directeur van KiKa aanwezig bij de binnenkomst van de deelnemers. Als verrassing werden de vier bestuursleden: Eddie van Olst, Hetty Verweij, Alize van Putten en Corine Kroes tot ambassadeurs van KiKa uitgeroepen en zij kregen hiervoor een speldje.

Zangeres Lisanne Spaander, zelf ex-kankerpatiënt, zong tijdens de bekendmaking van het eindbedrag een paar nummers van haar cd. Dit maakte bij veel deelnemers de nodige emoties los. Tot slot werden er volgens de traditie de witte Toer de Dellen ballonnen losgelaten.

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024