Terug in de tijd tijdens kerst in de vesting Elburg.

11-12-2016

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 december 2016 ging de prachtige, monumentale binnenstad van Elburg weer honderd jaar terug in de tijd. Het thema voor Kerst in de Vesting 2016 was “Kerst rond 1900”.

De oude vesting vormde met haar vele monumentale panden, kinderkopjes en smalle steegjes het ultieme decor voor dit evenement, waarbij de kerst rond 1900 echt tot leven komt. Je kon feeërieke wandeling door steegjes en langs pleintjes, waarbij bewoners en ondernemers van de vesting zich gestoken in de oorspronkelijk klederdrachten hun oude ambachten op iedere straathoek lieten zien. De grote betrokkenheid van inwoners en ondernemers uit Elburg zorgde ervoor dat de gemoedelijke sfeer van honderd jaar geleden nagebootst werd. 

Er ware kleine muzikale voorstellingen, optredens van veel koren en orkesten en een originele kerstmarkt met verschillende hapjes uit grootmoeders tijd. Daarnaast waren er nog volop andere mogelijkheden binnen de vesting waar handen en hart verwarmd konden worden, bijvoorbeeld met een glas heerlijk warme glühwein of hete chocolademelk. Ook de restaurants lieten bezoekers proeven van hun specialiteiten, al of niet historisch van aard.

De burgemeester en zijn vrouw, schoffies op klompen, meisjes in hun kanten jurkjes, hellebaardiers met de stadsomroeper. Je kon het er allemaal tegen komen tijdens Kerst in de Vesting Elburg

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024