Jeugdlintjes en benoeming van eerste jeugdburgemeester in de gemeente Elburg.

27-04-2018

Tijdens de receptie op Koningsdag heeft burgemeester Jan Nathan Rozendaal het Elburgs Jeugdlintje uitgereikt aan twee jongeren. Daarnaast heeft hij de eerste jeugdburgemeester van Elburg benoemd. Zij zijn voorgedragen door de jury van het jeugdlintje. Het jeugdlintje wordt als blijk van waardering toegekend aan jongeren, woonachtig in de gemeente Elburg, die zich uitzonderlijk hebben ingezet voor een ander of voor de gemeente Elburg, een bijzondere prestatie of daad hebben geleverd of een goed initiatief hebben genomen.

Jelmer Roskam

De 16-jarige Jelmer Roskam is bij meerdere activiteiten betrokken als vrijwilliger. Zo helpt hij bij het Zomerfeest, bij de kidscamping in ’t Harde, bij de wensenbox actie waarmee ouderen in het zonnetje worden gezet én heeft hij gezorgd voor een fietsenstalling/jeugdhok voor de jeugd bij een school in de Vrijheid.

Gerjan de Ruijter

Gerjan is 17 jaar en al drie jaar actief bij museum Visafslag Elburg. Hij zet zich in als suppoost en veilingmeester. Ook ondersteunt hij bij kinderfeestjes in het museum. Gerjan zet zich ook al enkele jaren in voor Zeemanskoor Kop van ’t Ende als zanger en als geluidstechnicus.

Eerste jeugdburgemeester: Evy van Olst

Tot slot is Evy van Olst (11 jaar) benoemd tot eerste jeugdburgemeester van Elburg. Zij zal de komende periode samen met de burgemeester inhoud geven aan de invulling van deze ceremoniële taak. Ook wordt Evy betrokken bij de werving voor de volgende jeugdburgemeester.

 

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024